Сменят „перките“ по Графа с чугунени или бетонни ограничители

kolcheta-1

Експерти избират от четири варианта ограничители

Нови варианти на ограничители по столичната ул. „Граф Игнатиев“ бяха представени днес, след като общината реши да изпрати т.н. „перки от акули“ в историята.

Няколко са вариантите – метални, бетонни, от които експертен съвет по устройство на територията ще реши кой точно да подбере. Това се очаква да стане факт следващия вторник.

Предложените варианти от проектантите от А.Д.А. са габърчета, които могат да се поставят върху сегашните ограничители и три вида колчета или боларди – от неръждаема стомана и отразители, лят камък и чугун.

Целта на гранитните блокове, известни още като „перки от акули“, беше да предпазват минувачите от преминаващите по улицата трамваи.

Тази цел обаче не бе постигната, защото в началото на март жена пострада, след като се спъна в един от ограничителите. Впоследствие с пакната глава се озова и възрастен мъж.

От Столичната община обясниха, че съоръженията са монтирани по изискване на „Пътна полиция“, но впоследствие премислиха и решиха да ги махнат, но за сметка на строителите.

ОГРАНИЧИТЕЛИТЕ ПО ГРАФА С НОВА ФОРМА