След ремонта за 11 милиона лева, пак ще ремонтират „Западен парк“

zapaden-park

Сагата с дефектите след ремонта на „Западен парк“, който струваше на Столична община почти 11
милиона лева, продължава, съобщи БТВ. Тогава беше дадена заявка, че до края на месец септември тези дефекти ще бъдат отремонтирани. Сега обаче се оказва, че ремонтът е само частичен и пукнатините са запълнени на места.
Предприели сме мерки и проблемите ще бъдат отстранени в най-кратки срокове, казаха от Столичната община. „Констатациите, които направихме в края на август включваха не само дефекти по тази алея. Включваха и по главната алея, пропадания на шахти, гранитни павета. Всички бордюри са възстановени, по-дълбоките цепнатини са запълнени с бетон. Тези неща,
които са свързани с асфалтовата настилка и пукнатитните поради съображения на строителя проведихме кореспонденция, при която строителят пое ангажимент да ги извърши, но не и в този сезон“, каза Димитър Данчев, директор на Дирекция „Зелена система“.

Удължават ремонта на „Западен парк“

Регулярно се извършва надзор на фирмата изпълнител.
„На две места не им излиза уплътнението. Трябва да се подмени настилката. Фугите са локални и не се дължат на това, че основата отдолу е слаба. Ще ги наблюдаваме през зимния период. Ако се окажат по-сериозни, ще пристъпим към по-сериозен ремонт“, разказаинж. Сава Деспотов, Строителен надзор.

Целият ремонт е възложен за пролетно-летния сезон през следващата година.