Синя и зелена зона в София ще се плащат и през Viber

3026
saborna-2

Шофьорите вече ще могат да плащат таксата за синя и зелена зона през Viber. Това ще се случва чрез нов канал за комуникация, който ще публикува новини за трафика в града, актуални разписания и маршрути на обществения транспорт, както и информация за паркирането и за видовете превозни документи. Начинът на заплащане не променя цената на зоните, съобщиха от ЦГМ.

Потребителите ще имат възможността да изтеглят и безплатния стикер пакет на ЦГМ, който представя често срещани, а и забавни ситуации от ежедневието на забързания градски човек. Чрез свалянето на пакета те ще бъдат автоматично добавени към чатбота“, пояснява Никола Рогачев, председател на Съвета на директорите на ЦГМ.

Новият канал за комуникация има за цел да улесни максимално достъпа до информация на хората от нашия град. В него ще има новини за промени – маршрутни или в паркирането, ще може да се проверят условията за издаването на превозни документи или пък такива за винетни стикери, ще може да се видят най-близките пунктове за продажба и още много услуги“, допълва изпълнителният директор на общинското дружество Димитър Дилчев.