Ще пренареждат жълтите паветата

zaltite-paveta

Една седмица след ремонта – фугите са разширени, настилката е разместена

Пренаредените жълти павета в столицата отново ще се пренареждат, съобщиха Bulgaria On Air.

Само седмица след като приключи пренареждането на част от жълтите павета, пред Народното събрание емблематичните павета ще се пренареждат отново. Причината е размествания и големи фуги, които са се образували между тях. Причина за разместването е технологията, по която са правени, тъй като са паметник на културата, заявиха от фирмата изпълнител. А пренареждането ще е за тяхна сметка.

Ремонтът на жълтите павета пред Народното събрание продължи месец. Движението в тази част на булеварда беше пуснато миналата седмица. В момента част от настилката обаче вече е разместена, а фугите – разширени.

„Не е нормално 100-годишни павета, символ на София, да се разпадат буквално седмица, след като е минало основното пренареждане, струвало ни 17 млн. лв. Не може да се превръща в такава драма, за която цялата нация говори седмици наред, това е рутинно, което се случва във всеки друг европейски град“, коментираха от „Спаси София“.

От Столичната община заявиха за Bulgaria ON AIR, че ремонтът не е бил приет и одобрен от Общината и предстои пренареждане на паважа за сметка на изпълнителя на проекта.

„В последните няколко дни екипи на Столичната община констатираха размествания на жълтия паваж на малки участъци от пътните платна на бул. „Цар Освободител“. Възложено е на фирмата изпълнител да създаде организация за пренареждане на паважа след стабилизиране на времето“, съобщиха от Общината.

„Има едно разместване на паветата, то е преди кръстовището и открая на ремонтирания участък, тук има пешеходна пътека, в която колите набиват едни спирачки, заради което правят едно леко приплъзване. В други държави също заради това се ползват технологии, заливане с бетон, с различни смеси“, Обясниха от фирмата изпълнител.