Шофьори криха колите си от градушката под надлези и мостове. Над 230 сигнала са получени в София снощи след обилните валежи

zadrastvane
Снимка: Светослав Гергов/Забелязано в София/Фейсбук

Шофьори криха колите си от градушката под надлези и мостове. В социалните мрежи се разрази спор – кое е по важно: Да предпазиш автомобила си от щети като го криеш в активни ленти за движение или да не задръстваш движението по булеварди.

Повече от 230 сигнала са получени в София снощи след обилните валежи, обстановката в града се нормализира, каза за БТА директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров. През нощта са обработени над 45 от сигналите. Най-критично беше положението в участъци на Околовръстното шосе на града, заради две излезли от коритата си реки. Имаше опасност от наводнения на близките къщи, но то е предотвратено, каза Димитров. 

Сериозна е била и ситуацията в селата Кривина и Казичене, където имаше наводнени къщи и улични платна със завиряване.

Без електричество са абонатите на два трафопоста – единият в кв. „Христо Смирненски“, другият в „Триадица“, но се очаква бързо възстановяване на електрозахранването, каза още Красимир Димитров.

Градският транспорт в София се движи нормално.

Задействала се е системата за ранно предупреждение и оповестяване при високи нива на реки и язовири, тъй като на места нивата на реките са били с между метър до 1,80 метра над нормалното. В момента има спад на нивата, допълни директорът на „Аварийна помощ и превенция“.

В София мъж е пострадал от паднала мълния, казаха за БТА от Центъра за спешна медицинска помощ – София. Сигналът за инцидента е постъпил в 18:53 ч. с искане за помощ. Пациентът е транспортиран в столичната болница „Св. Анна“. По първоначални данни в момента той е контактен, адекватен и няма опасност за живота му, съобщиха от лечебното заведение. Предстои извършването на допълнителни прегледи, след което ще се прецени дали се налага мъжът да остане под лекарско наблюдение.