Шахти убийци дебнат хора и коли по Околовръстното шосе до Филиповци

шахти
Часто от липсващите шахти Снимка: HelpBook.info

Сигнал за липсващи решетки на отводнителни шахти в локалното платно на Околовръстен път бе подаден от гражданин към Столичната община чрез платформата за сигнали HelpBook.info.

„В локалното платно на Околовръстен път, което се намира от страната на кв. „Филиповци“, липсват десетки метални решетки на отводнителни шахти“, посочва гражданинът.
 

Участъкът с липсващите решетки е обозначен със синя линия на картата от Google Maps, като започва от кръговото и свършва под надлеза между „Люлин“ и „Филиповци“.

Авторът на сигнала отбелязва, че е заснел 18 от шахтите без решетки и призовава останалите 34 подобни шахти да бъдат проверени на място, като допълва, че дължината на този участък е около километър.

липсващи-шахти
Районът в който липсват шахтите
Снимка:HelpBook.info

„Шахтите с решетки в тази отсечка се броят на пръстите на едната ръка, като две от тях също съм снимал за пример как изглеждат, когато са покрити“, четем още в сигнала му.

Той обръща внимание на това, че отворените шахти са предпоставка за ПТП, както и че в тях може да попаднат големи парчета боклук, като по този начин може да се задръсти отводнителната система на пътя в този участък. На лице е и потенциалната опасност при преминаване на пешеходци, което би могло да застраши здравето и живота им.