СДВР търси собствениците на намерени суми пари

renoviran-metrovlak-2

СДВР търси собствениците на намерени суми пари. Средства в лева и евро са били загубени на метростанциите „Европейски съюз“, „НДК“ и „Стадион Васил Левски“

През месец май на територията на столичното метро са намерени суми пари в евро и лева, чиито собственици до момента не са ги потърсили. Граждани са предали средствата на полицейски служители от сектор „Метрополитен“ при  Отдел „Охранителна полиция“ – СДВР, намерени съответно на 5 май на метростанция „Европейски съюз“, на 19 май на метростанция „НДК“ и на 22 май на метростанция „Стадион Васил Левски“.

Към момента парите са на съхранение в сградата на сектор „Метрополитен“, на адрес: София, бул. „Драган Цанков“ № 5. Собствениците могат да потърсят изгубените суми там, за повече информация могат да се обадят и на тел. 02 9820419  – дежурна част на сектор Метрополитен – ООП – СДВР. Парите могат да бъдат получени след удостоверяване на съответни детайли.

Търсенето на собствениците се осъществява по съответен критерии за разпознаване на загубилия парите си. Той трябва да опише къде е станало, какви са копюрите и сумата, разказа гл. инспектор Момчил Будинов, началник сектор „Метрополитен“ към СДВР пред bTV.

Основно се губят пари в пиковите часове, когато хората бързат и си вадят картата за чекиране. сумите изпадат. Често парите се намират на вестибюлите, добави Будинов.

За миналата година, най-голямата сума пари намерена в метрото е 800 лв. като е имало и разпознаване на почерк при намиране на собственика – възрастен мъж.

Всеки, намерил пари в метрото, може да се свърже със сектор „Метрополитен“ и да даде сумата на дежурния охраняващ полицай на съответната метростанция.