Разхвърляха чалга салфетки по пода на Софийския университет

destructive-creation
Салфетки по пода на СУ "Климент Охридски" Снимка: Destructive Creation

Креативните творци от Distructive Creation, известни с боядисването на Паметника на Съветската армия „В крак с времето“ – направиха нова изненадваща акция – този път в ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, като разхвърляха чалга салфетки по пода пред Аула Магна.

Поводът беше събитието: LeapIn Sofia 2018 „Изкуството в бизнеса и бизнесът в изкуството“ . 

LeapIn са младежка неправителствена организация, създадена от група младежи през 2017г. с цел да подпомогнат създаването на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за качествена професионална реализация на младите хора.

Тазгодишното издание на събитието започна днес, в 10 часа, в Софийски Университет. На влизане присъстващите бяха посрещнати от килим от салфетки постлан от Destructive Creation. Организаторите са поканили Destructive Creation, за да провокират и критикуват чрез нея. Тазгодишната конференция се проведе под надслов „Изкуството в бизнеса и бизнесът в изкуството“.

За най-новата си акция те споделят: 

„Хвърлянето на салфетки е израз на щастие,богатство и изобилие, така както следването в Софийския или който и да е университет е показател за образование – илюзорни. Чалгата е просмукана навсякъде – от най-малките населени места до столичните квартали изпълнени с плакати за участията на чалга звездите, покрай които всички сме израстнали, през мечтата за студентския живот в Студентски град, до пияните преподаватели и професори, начините по които се вземат изпитите, цената на образованието и тн.
Салфетките са много страшни, защото са в университета много отдавна. Тази година на LeapIN Sofia ще се запознаете с такива личности, които творят чудеса в България и като свърши веднага ще Ви се прииска да седнете и да си напишете целите за 2020 година… а след събитието ще изхвърлим салфетките и то разделно…“