СРЗИ и СДВР извършиха проверки за спазването на противоепидемичните мерки в заведенията в София на 5 и 6 февруари

През нощта на 5 февруари Столичната регионална здравна инспекция и Столичната дирекция на вътрешните работи извършиха 8 съвместни проверки за спазването на противоепидемичните мерки на заведенията в София. В резултат бяха съставени 7 акта, 2 от които на юридическо лице /работещи заведения/ – за неносене на маски от персонала в единия обект и за тютюнопушене в другия. СДВР състави актове на над 30 души, посетители на ресторанта.

На 6 февруари бяха извършени общо 17 проверки, между които на търговските вериги: Лидл, Билла, Фантастико, Т-маркет, Кауфланд, Джъмбо, Лили Дрогерия и Юск, както и фитнес центровете в МОЛ-Сердика и МОЛ-София. След извършените проверки бяха съставени 2 акта в търговски вериги – за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на „зелен коридор“ за възрастни. Предприети бяха и следните административни действия: 2 покани до управителите на единия МОЛ и фитнес-центъра за неупражнен контрол по отношение на носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.

По време на проверките беше съставен акт на кмета на Район „Кремиковци“ за организиране и провеждане на празник Джамал – за струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски.