Роми блокираха кръстовището на „Константин Величков“ и „Александър Стамболийски“

romi-vav-fakulteta

Роми блокираха кръстовището на столичните булеварди „Константин Величков” и „Александър Стамболийски”. Около 150 души се бяха събрали на възловото кръстовище. Сред тях има и много деца.

По-късно главният прокурор Иван Гешев отиде в квартал „Факултета“ за да разговаря с живущите. Оттам цялото множество тръгна, за да се присъедини към другите, които продължават да блокират булеварда.

МВР обяви, че работи по две версии за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор, който почина след скандал и побой в София. По случая беше задържан млад мъж с криминални регистрации. Повдигнато му е и обвинение.

Инцидентът е станал снощи. Двата автомобила са се засекли на улица на метри от болница в столичния квартал „Разсадника“. Шофьорите се скарват, а скандалът прераства в побой. Минути по-късно единият от тях – водач на такси, на 34 години, е починал на място.

Пристигналият екип на „Спешна помощ“ само констатира смъртта му. Един от първите пристигнали на мястото на инцидента е братът на починалия водач: „Да видя какво става. С какво са го били, как са го били, не мога да ви кажа и аз“.

Дошлите на място полицаи арестуват другият участник в скандала. Това е млад мъж от София. Той е с криминални прояви и е известен на МВР. Полицията разследва и дали в сбиването не са се намесили и други хора.

Според близките на водача на таксито той е бил нападнат от няколко човека. Те поискаха и максималната присъда за извършителя: „Ако излезе, ще му стъжним живота, всичките тука, цялата рода“.

Случилото се предизвика гнева на роднините на починалия мъж и на негови познати. Заедно с таксиметрови водачи те отидоха пред 3-то Районно полицейско управление, където бе задържан нападателят, а в последствие и за кратко излязоха на платното на бул.“Тодор Александров“.

Днес стана ясно, че арестуваният мъж е с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. Той е задържан за 72 часа. Конкретната причина за смъртта на таксиметровия водач ще стане ясна след аутопсия, която предстои следващите дни.