Ремонтът на „Граф Игнатиев“ започва от 8 май

граф-игнатиев
Ул."Граф Игнатиев" Снимка: А.Д.А. ООД

Днес на пресконференция за представяне на програмата за предстоящи ремонти, кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че общо 20 обекта в града ще бъдат основно ремонтирани. В програмата са предвидени ремонти на улици и булеварди, за някои от които строителните дейности ще продължат в период от 2 години, а едни от най-значимите дейности ще се извършват по ремонт на релсови пътища.

Един от първите обекти, с които ще стартират строителните дейности е реконструкцията на ул. „Граф Игнатиев“, която е предвидена за датата 8-ми май. Ремонтите ще започнат от ул. „Алабин“ и ще се извършват поетапно. „Това ще е най-тежкият обект. Предвижда се подмяна на водопровод, канализация, трамвайни релси и пътни настилки. Това е един от ремонтите, които ще продължават и през следващата година“, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

Други обекти, за които са предвидени ремонтни дейности на релсов път са ул. “Каменоделска”, бул. “Цар Борис III”, както и отсечката по трамвайната линия по бул. „България“, която беше спряна заради строителството на метрото. През този строителен сезон е предвиден ремонт на подлеза на бул. „България“ , както и за участъка от бул. „ Ив. Ев. Гешов“ до бул. „Гоце Делчев“.

Строителствата през лятото ще продължат и с работа по обекти от миналата година като разширението на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Монтевидео“. Преасфалтирани ще бъдат бул. „Христофор Колумб“, Източната тангента и бул. „Васил Левски“ в отсечката между СУ и бул. „Патриарх Евтимий“. Само до няколко седмици предстои да стартира и работата по ул. „Филип Кутев“, като първоначално там ще работи Софийска вода, след което ще се извърши разширение и преасфалтиране на участъка.

Предвиждат се още ремонти на малките квартални улички. Кои точни участъци ще бъдат реконструирани ще решават районните кметове. Всички ремонтни дейности е предвидено да да приключат до началото на учебната година.
За тази година е предвидена и специална програма за ремонт на тротоарите като тя ще тече в период от 2 години, през които ще се извършват ремонти на тротоарни настилки, както за централните части на града, така и за крайните жилищни райони.

Общият бюджет, с който разполага програмата се равнява на близо 10 млн. лв., които ще бъдат оползотворени единствено за тротоарни настилки.