Разкриха две наркооранжерии в Бояна

narkotici

Специализираната полицейска операция е проведена на 6 април т.г. В резултат на предприетите професионални действия на служители на столичното Шесто РУ, при излизане от къща в столичния квартал „Бояна“, са задържани 50-годишен криминално проявен мъж и 44-годишна жена. В чантата на арестуваната криминалистите намерили няколко плика, съдържащи над 400 грама суха тревиста маса.
Последвали процесуално – следствени действия в сградата, където било открито помещение, приспособено и оборудвано за отглеждане на марихуана. Иззети са множество засадени растения в различен стадий на развитие и около 500 грама суха тревиста маса. В рамките на разследването е извършено претърсване и в жилището на жената, където е разкрито допълнително помещение, оборудвано със системи за отопление и осветление. В него били полагани грижи за растения, засадени в 21 саксии. Иззети са над 200 грама суха тревиста маса, както и химически препарати, подпомагащи развитието на насажденията. Експертна  справка показва, че общото количество на иззетата марихуана е 1 091 грама. Предстои да бъде установено точното количество на зелената листна маса в саксиите.
След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство  в Софийската градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.354 а от НК, с прокурорско постановление са им наложени мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа, а днес Софийският градски съд се е произнесъл за налагане на постоянни мерки на задържаните.
Работа по документирането на случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура.