Район „Средец“ прие стопанисването на новите тоалетни в градинката „Кристал“

toaletna-gradinka-crystal
Снимка: „Toilitech“

Район „Средец“ е приел стопанисването на новите тоалетни в градина „Кристал“, съобщава в профила си във фейсбук кметът на района Трайчо Трайков. 

„Вече сме оформили документите за обслужването, инкасото, застраховката и сигурността“, посочва районният кмет. Той информира, че тоалетната скоро ще заработи.

Новите италиански тоалетни на „Кристал“ бяха поставени през 2019 г. при обновяването на централната градска част – Зона 4, която обхваща площад „Александър Невски“ и градината „Кристал“. Тоалетните така и не са пуснати в експлоатация заради липсата на акт 16.

През лятото на 2020 г. от неправителствената гражданска организация „Спаси София“ алармираха за скандалната според тях цена – всяка тоалетна в градината „Кристал“ е с площ от пет кв. метра и струва над 100 хил. лв. за брой, което според изчисления на организацията прави по близо 9400 евро/кв. м. Тогава от „Спаси София“ попитаха как е възможно строителството на монолитна сграда да е десетки пъти по-евтино от метален контейнер с тоалетна чиния.