Район „Изгрев“ обмисля поетапно спиране на уличното осветление заради високи сметки за ток

snegovalez-bulevard-bulgaria

Заради високите сметки за ток, от столичния район „Изгрев“ обмислят поетапно спиране на нощното улично осветление. Причината е, че в районната администрация са получили с 50% по-висока сметка за ток за декември спрямо същия период от миналата година.

„Ситуацията започва да става доста притеснителна. Увеличението за небитови потребители с над 50% ще затрудни районните и общински администрации като цяло“, каза пред Нова тв  д-р Делян Георгиев, кмет на район „Изгрев“. Той смята, че Столичната община трябва да започне да взима мерки.
„София е град с над 2 милиарда бюджет. Недопустимо е гражданите да останат на тъмно в един момент. В район изгрев плащаме едни от най-високите данъци в цяла София. Не мога да приема, че жителите на „Изток”, „Изгрев” и „Дианабад“ ще останат в един момент с тъмни подлези“, коментира Георгиев.

Той очаква всеки момент писма-инструкции от Столична община да започне ограничаването на разходите за топлоенергия, електроенергия и вода.

„След подлезите ще трябва да се ограничи потреблението на топло и електроенергия във всички общински сгради, в това число и в училищата и детските градини“, обясни Георгиев.