Пуснаха за движение тунела към „Люлин“

lulin-tunel

След 7-месечен ремонт пуснаха за движение тунела в столичния квартал „Люлин“. Съоръжението не е ремонтирано основно от построяването си преди 30 години. Пусната за движение е и трамвайната линия. Подменена e и трамвайната нaстилкa, както и тротоарите.

Продължилият от юли месец ремонт предизвикваше голямо задръстване на изхода на „Люлин“ и затруднение за живущите там.

„Със сигурност тунелът е по-светъл и по-безопасен. Всичко е отремонтирано – нови пътни платна, инсталации, осветление, нови светли облицовки по стените, монтирано е ново видеонаблюдение“, заяви в „Денят започва Ангел Джоргов, заместник-кмет на София, направление „Обществено строителство“.

10 години е гаранцията на целия ремонт. Стойността му е 10 милиона лева без ДДС.

От днес започва ремонт в квартал „Драгалевци“, където ще се изгражда канализация. Ремонтни дейности стартират и на булевард „Черни връх“ в столицата.

„Това е най-трудният за движението обект. Знаем, че е много притеснително за всички шофьори, които минават от тук, за хората, които ползват трамвая, така че цялото движение ще бъде пуснато от рано сутринта. Това е времето, в което започват да се движат автомобилите и в двете платна, а също така трамвая“, каза Йорданка Фандъкова.

Пред БНР зам.-кметът на Столична община в направление „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов каза, че стойността на ремонта е около 10 млн. лв. без ДДС.

„Надяваме се, че от днес вече няма да има задръствания в района. Тунелът е доста по-добър, доста по-осветен и доста по-безопасен. От днес пускаме движението с по 2 ленти в посока“, посочи той в предаването „Преди всички“.

Над 200 хил. души официално живеят в „Люлин“, отбеляза инж. Джоргов и добави: „Надявам се, че това ще е облекчение за хората. Хората проявиха търпение и мисля, че ефектът се вижда“.