Пуснаха движението по „Цариградско шосе“

катастрофа на бензиностанция

НАД ТРИ ЧАСА КОЛИТЕ НЕ СЕ ДВИЖЕХА В ПОСОКА „МЛАДОСТ“

Движението по „Цариградско шосе“ вече е пуснато, след като над три часа служители на полицията отклоняваха колите на кръговото до „4-ти километър“, заради изтичане на газ на бензиностанция.

Лек автомобил Мерцедес се заби в крана за пропан-бутан на бензиностанцията и предизвика изтичане на газ. В резервоара е имало около 5 тона пропан-бутан и повечето е изтекъл във въздуха.

На място веднага са изпратени няколко пожарни и полицейски екипи. Те успели бързо да обезопасят района. По-късно на място пристигна цистерна, която да „прибере“ останалия в резервоара пропан-бутан.

Предприети бяха всички мерки за организиране на маршрута на градския транспорт, за да се осигури придвижването на живущите в „Младост“ и „Дружба“, разказа Красимир Димитров, директор на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

Към момента опасност за населението няма, съобщиха от институциите. Малкото останало в резерзоара количество пропан-бутан все още изтича в атмосферата. Бензиностанцията ще остане затворена, а екипи на Гражданска защита ще останат през цялата нощ на място, за да измерват количеството на газ във въздуха.