Пускат нови автобуси до Витоша

2941
автобуси-до-витоша

Нови автобуси по линиите 63 и 66 ще превозват пътниците към Витоша. Столична община вече ги е купила и още от този уикенд туристите ще могат да се възползват от тях. 

Това са полутуристически автобуси и позволяват носенето на багаж – ски, раници – всичко, с което туристите са оборудвани. Работи се по въпроса да има автобуси, в които гражданите да могат да превозват своите велосипеди до Витоша. Местата са 55 седящи и 21 правостоящи, единствено първите седалки няма да могат да се използват до приключване на епидемичната обстановка. Надявам се да е комфортно на хората, обясни кметът на София.

„Работим усилено да подобрим достъпа до планината. Миналата година пуснахме 10 такива автобуса, с новите стават 15. Те ще могат изцяло да покрият двете линии.  Работи се и по въпроса да има автобуси, в които гражданите да могат да превозват своите велосипеди до Витоша”, коментира Фандъкова. Няма да се отказваме от старите автобуси още, те трябва да стоят за резерв, добави столичният кмет. Тези автобуси бяха закупени от Столичния автотранспорт със средства от общинския бюджет. Отпуснахме 1,2 млн. лева, за да можем да финализираме тази програма за обновяване на автобусите за Витоша.