Пускат движението по бул. „Тодор Каблешков“

remont-s-bager


На 1 септември движението по бул. „Тодор Каблешков“ ще бъде изцяло възстановено, съобщи зам.-кметът по „Обществено строителство“ Ангел Джоргов. Той направи инспекция на реконструкцията на релсовия път на бул. „Цар Борис III“ при пл. „Македония“.

Завършва работата по северното платно на „Тодор Каблешков“. Той посочи, че днес се правят заустванията с пътна настилка към съответните улици. През тази нощ ще бъде довършена пътната маркировката. Извършват се 72-часовите проби на контактната мрежа.

До 15 септември ще приключат работите и по тротоарите и велоалеите, съобщи Джоргов.

Той информира, че приключва последното бетониране на бул. „Македония“, където е линейният парк, след което продължават дейностите по изграждането на самия парк – бордюри, настилки и алеи. В обособеното трасе от „Руски паметник“ в посока „Княжево“ се работи по изграждането на релсовия път при „Пирогов“. От другата седмица започваме работа при кръстовището на бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“, посочи зам.-кметът. Той каза, че от днес започва същинското изграждане на релсовия път, като се работи по южните тротоари на ул. „Алабин“.