Протестиращи счупиха колата на заместник-кмет на София. Опитаха се да свалят украинското знаме от Столична община (снимки)

schupena-kola

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС. Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община.

Там възникна напрежение между полиция и протестиращи, които се опитаха с помощта на стълба да свалят украинското знаме от фасадата на сградата. 

На българските държавни учреждения не трябва да има знамена на чужди държави, тяхното място е в посолствата, каза Костадин Костадинов: 

„На тази българска, официална, общинска институция, на един от символите на столицата и на един от символите на България в момента се вее чуждо знаме, както подобава на една окупирана държава“. 

Протестиращи се качиха върху служебния автомобил на заместник-кмета по екология Десислава Билева, като счупиха предното стъкло и нагънаха ламарината.

schupena-kola

Счупеното предно стъкло на служебния автомобил на заместник-кмета

Депутатката Искра Михайлова заедно с други протестиращи буташе полицейски бус в опит да го обърнат. По-късно искаше да премине през кордона от полицаи.