Протестиращи блокират ключови кръстовища в столицата

blokada-na-krastovishta

Протестиращи блокираха ключови кръстовища в столицата. В 12 ч. беше спряно движението по бул. „България“ на кръстовището с „Иван Гешов“. Блокада за кратко имаше и на бул. „Александър Малинов“ в жк. „Младост“.

По-късно, протестиращите тръгнаха по бул. „България“, блокираха за кратко кръстовището до моста на влюбените, петте кюшета, площад „Възраждане“ „Тодор Александров“ и достигнаха пред Министерски съвет, където затвориха движението по булевардите „Дондуков“ и „Цар Освободител“.

В момента повече от два часа остават затворени кръстовищата на Софийския университет и това на Орлов мост, като в целия център на столицата са се образували задръствания.

След напрежението пред Софийския университет на протеста снощи все още не може да се докаже дали кола е преминала през крака на протестиращ, както твърди самият той. Това казаха на брифинг Тони Тодоров, зам. – началник на отдел „Охранителна полиция“ в столичната полиция. На място не е установено нарушение от страна на водача, който е тестван за наркотици и алкохол и пробите са отрицателни, посочи той. Напрежение възникна между полиция и протестиращи на кръстовището на Софийския университет около 22 ч. вчера. До ситуацията се стигна, след като движението на автомобили не е било спряно, шофьор се опитал да премине, но не беше допуснат от протестиращи.