Протестен митинг променя движението в столицата

На 27 ноември КТ „Подкрепа“ ще проведе национален протестен митинг-шествие под надслов „Болните работници не са престъпници!“. Основните искания на протестиращите са работодателите да поемат поне първите 5 дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото възнаграждение през този период (понастоящем е едва 70%, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на данъка върху минималната работна заплата; спешна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничаване на извънредния труд; прилагане на сумираното изчисляване на работното време само в непрекъсваеми производства, съобщиха от синдиката.

Протестното шествие ще започне от пл. „Княз Александър I“ по бул. „Цар Освободител“ до пл. „Народно събрание“, където протестиращите ще внесат протестна декларация. След това шествието ще продължи по бул. „Васил Левски“ и бул. „Княз Ал. Дондуков“ до ул. „Тракия“ №15, след което обратно по бул. „Княз Ал. Дондуков“ до пл. „Независимост“.

Въвежда се организация на движението за провеждане на протестен митинг в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 08.00 до 18.00 часа на 27, 28 и 29 ноември 2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение автобусите превозващи участниците в митинга, както следва:

– на паркинга на северозападната дъга на пл. „Св. Александър Невски“ между ул. „Оборище“ и ул. „11-ти август“, зад църквата „Света София“;

– на ул. „Оборище“ между ул. „Г.С.Раковски“ и пл. „Св. Александър Невски“;

– на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“;

– на пл. „Кн. Александър I“.

От 11.00 до 18.00 часа на 26, 27, 28 и 29 ноември 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, както следва:

– по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г.С.Раковски“ и бул. „Васил Левски“;

– по ул. „15-ти ноември“.