Протест променя движението на трамвайни линии 20 и 22

трамвай-20

На 14.11 2019 г от 7.00 часа ще има промени в движението на трамвай 20 и 22 съобщиха от Център за градска мобилност ( ЦГМ).
Трамвай 20 ще се движи по маршрут: депо Искър – Младежки театър
Трамвай № 22 ще се движи по маршрут: автостанция Изток – Младежки театър.
Пътниците могат да използват временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от ж.к. Западен парк (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77), надясно ул. „Западна“, надясно по ул. „Суходолска“, наляво по ул. „Кубан“, по бул. „Възкресение“, наляво по бул. „К. Величков“, надясно по ул. „Пиротска“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Тодор Александров“ и наляво по бул. „К. Величков“ по маршрута до ж.к. Западен парк.
Автобусите да се движат по споделеното трамвайно трасе по бул. „Възкресение” и бул. „Константин Величков”. Те ще спират на всички спирки.

Забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства по:
 ул. „Екзарх Йосиф“ между ул. „Георг Вашингтон“ и ул. „Цар Самуил“
 ул. „Кн. Борис I“ между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Тодор Александров“
както и влизането на коли по ул. „Екзарх Йосиф“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Стефан Стамболов“.
Причината за промените е заради заявен протест в района. Обичайният график на работа на трамвай 20 и 22 от обществения транспорт ще бъде възстановен след края на мероприятието.

От СДВР съобщиха за промени в организацията на движението заради предстоящия протест

СДВР ПРЕДПРИЕМА МЕРКИ ЗА ОХРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД И ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТОЛИЦАТА
На 14 ноември от 09.00 часа са заявени протестни действия в района на ул. „Екзарх Йосиф“. В тази връзка там паркирането и движението на моторни превозни средства, трамвайни мотриси и пешеходци ще бъде временно ограничено. Възможни са временни затруднения на движението в централната градска част, което да наложи поетапно то да бъде ограничавано и възстановявано.
СДВР призовава гражданите и гостите на столицата да спазват указанията и разпорежданията на полицейските служители, да им съдействат при необходимост, за да се запази спокойна обстановката в града и да не се допуснат нарушения на обществения ред.
Организация на движението за провеждане на протест на 14.11.2019 г.
От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 14.10.2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:
– по ул. „Екзарх Йосиф“ между ул. „Георг Вашингтон“ и ул. „Цар Самуил“;
– по ул. „Кн. Борис I“ между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Тодор Александров“.
От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 14.10.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Екзарх Йосиф“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Стефан Стамболов“.