Протест блокира центъра на София утре. От полицията със засилено присъствие

protest-arrests-bulgaria

СДВР ще предприеме необходимите мерки с нужния ресурс от полицейски служители за обезпечаване на протестното мероприятие утре и регулиране на пътното движение. От столичната дирекция заявиха още, че в интернет се е появила информация за ескалация на напрежението. От СДВР призоваха участниците в демонстрацията да се разграничават от такова поведение.

Той обаче отказа да отговори на въпроса дали при планираните охранителни мероприятия ще бъдат премахнати палатковите лагери на протеста край бившият Партиен дом, превърнал се в нова сграда на Народното събрание.

Не беше разкрит и броят на полицаите, които ще бъдат заети с охраната на протеста. От Столична община обявиха, че при тях са заявени няколко протеста. От партия „Да, България“ са заявили паркинга пред БНБ от 8 до 22 часа. Разрешение за протест са получили и от гражданска инициатива „Системата ни убива“. Те са заявили района около стъклените куполи на Ларгото. Организаторите на протеста от „Отровното трио“ не са заявили маршрут на движение, като сутринта ще се съберат до фонтана пред Президентството, а след това всичко зависи от мащабите на протеста.

„Уважаваме правото на гражданите на протест, но ги призоваваме към опазване на обществения ред и разграничаване на позицията при забелязване на хора, които са с ясни намерения за нарушаване на реда”, допълни ст. комисар Иван Георгиев от СДВР.

Тони Славев от „Пътна полиция” посочи, че ще се вземат всички мерки за безпрепятствено придвижване на хора и автомобили. На възловите места в столицата ще бъдат разположени служители на КАТ, които ще се грижат за реда и спокойствието.

Заради очакваното пристигане на хора от страната, от „Пътна полиция” ще разположат екипи на всяка входно-изходна артерия на София.  

Славев уточни, че има организация, ако се стигне до ескалация на напрежението.