Променят маршрутите на трамвайни линии 1, 6, 7 и 27 в София

niskopodov-tramvai

Във връзка с ремонт на участък от релсовия път на бул. „Ген. М. Скобелев“ от 00.00 часа на 13.04.2024 г. (събота) до 24.00 часа на 14.04.2024 се въвежда временна организация на движение на превозните средства на обществения транспорт, съобщиха от Столична община.

Трамвайна линия № 1 се закрива.

Трамваите от линия № 6 ще се движат по маршрут: от ж.к. „Обеля“ по действащия маршрут до кръстовището на бул. „Христо Ботев“ с бул. „Македония“ и надясно по бул. „Македония“ по маршрута на трамвайни линии № 4 и 5 до ж.к. „Бъкстон

Трамваите от линия № 7 ще се движат по маршрут: от метростанция „Хан Кубрат“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Христо Ботев“ с ул. „Алабин“, наляво по ул. „Алабин“, наляво по бул. „Витоша“, направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до Централна ж.п. гара и направо по маршрута до метростанция „Хан Кубрат“.

Трамваите от линия № 27 ще се движат по маршрут: от надлез „Надежда“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Алабин“ с бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Христо Ботев“ до Централна ж.п. гара и наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до надлез „Надежда“.

Разкрива се временна автобусна линия № 6 ТМ с маршрут: от ж.к. „Иван Вазов“ (крайна и начална спирка на трамвайни линии № 1 и 6) по ул. „Краище“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Тотлебен“, площад „Руски паметник“, надясно по бул. „Ген. Скобелев“ и наляво по бул. „Витоша“ до ж.к. „Иван Вазов“. Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута и на временна спирка на бул. „Пенчо Славейков“ на 15.00 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ „Пирогов“ в посока бул. „Ген. Тотлебен“. Разкрива се временна автобусна линия № 7 ТМ с маршрут: от начална спирка с код 1464 „НИМ“ на Околовръстен път за автобусни линии № 63, 111 и 304 в посока бул. „България“, наляво по бул. „България“, наляво по бул. „Витоша“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Ген. Тотлебен“, площад „Руски паметник“, надясно по локалното пътно платно на бул. „Македония“, надясно по бул. „Христо Ботев“, бул. „Прага“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. „Витоша“ и надясно по бул. „България“ до спирка с код 2458 „НИМ“ за автобусна линия № 304 в локалното пътно платно на Околовръстен път

Електробусите ще спират на всички съществуващи трамвайни и автобусни спирки по маршрута и на временни спирки:

• на бул. „Пенчо Славейков“ на 15.00 метра преди входа за паркинга на УМБАЛСМ „Пирогов“ в посока бул. „Ген. Тотлебен“;

• в локалното пътно платно на бул. „Македония“ на 20.00 метра след пешеходната пътека в посока бул. „Христо Ботев“;

• двупосочна на бул. „България“ в района на изходите на пешеходните подлези от трамвайна спирка „Ж.к. Мотописта“