Променят движението заради ремонт на линиите по трамвай 10 и 11 този уикенд

gradski-transport
градски транспорт

Въвежда се специална организация на движението за ремонт по релсовия път на трамвайна линия 10 и 11 в събота и неделя, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

От 8:00 до 16:00 часа в събота (28 април) в участъка от площад „Журналист“ до площад „Велчова завера“ по маршрута на трамвайна линия 10 ще бъде извършен текущ ремонт. Във връзка с това се предвижда временна организация на движението, като от 5:00 до 16:00 часа трамвайна линия 10 скъсява маршрута си и колите ще се движат от ж.к. „Западен парк“ до площад „Журналист“. Разкрива се временна автобусна линия 10-ТМ с маршрут от „Зоопарка“ до спирка „Семинарията“.

От 5:00 до 16:00 часа на 29-ти април (неделя) трамвайна линия 11 в посока кв. „Илиянци“ ще се движи от кв. „Княжево“ по маршрута си до кръстовище бул. „Александър Стамболийски“ – бул. „Константин Величков“, надясно по бул. „Александър Стамболийски“, през площад „Възраждане“ по маршрута на трамвайна линия 3, бул. „Христо Ботев“, Централна ж.п. гара София, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и през транспортен подлез „Надежда“ по маршрута си до кв. „Илиянци“ двупосочно.

След 16:00 часа движението ще се възстанови по постоянния маршрут.