Променят движението в центъра заради ЦСКА – Левски

цска-левски

Организацията на движението в центъра на София ще бъде променена заради футболната среща между ЦСКА и „Левски“. Дербито от осмия кръг за сезона в Първа лига е днес на Националния стадион „Васил Левски“ от 17.45 часа.

От Столичната община съобщават, че до 22 часа са забранени престоят и паркирането на автомобили при сектор Г на националния стадион, а от 8 до 20 часа и на моста пред стадиона, както и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Васил Левски“.

От Столичната община посочват, че от 17.00 часа до края на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“; бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“; както и по бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

Полицията ще следи за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града преди, по време и след провеждане на спортната среща. На изградени контролно – пропускателни пунктове в района на Националния стадион полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Стриктно ще се следи за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/.