Променят движението и линиите на градския транспорт заради ремонт в Драгалевци

remont-dragalevtsi

Поради изграждане на канализационна мрежа на кв. Драгалевци, район „Витоша“, от 24.06.2024 г. до 11.08.2024 г. включително се въвеждат промени в организацията на движението и по линии на градския транспорт, съобщиха от Център за градска мобилност.

Забранява се влизането на пътни превозни средства (ППС) по ул. „Папрат“ между ул. „Горска поляна“ и ул. „Христина Морфова“, по ул. „Захари Зограф“ между ул. „Папрат“ и ул. „Панайот Пипков“, по ул. Карнобатски проход“ между ул. „Деян Горинов“ и ул. „Папрат“, с изключение на ППС, които са собственост на лица живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и за ППС, които обслужват по утвърден график обекти в сигнализираните пътни участъци.

Въвежда се еднопосочно движение по следните улици в кв. Драгалевци:

• ул. „Горска поляна“ между ул. „Панайот Пипков“ и ул. „Папрат“ с посока към ул. „Папрат“

• ул. „Христина Морфова“ между ул. „Папрат“ и ул. „Ябълкова градина“ с посока към ул. „Ябълкова градина“

От 04:30 часа на 24.06.2024 г. до 11.08.2024 г. включително се въвежда временна организация на движение на обществения транспорт в маршрутите на автобусни линии 64 и 66, както и за автобусни линии 68 и 98, за които се разкриват и допълнителни временни спирки.

От 04:30 часа на 24.06.2024 г. до 11.08.2024 г. включително се въвежда временна организация на движение на обществения транспорт както следва:

Автобусна линия № 64 продължава да се движи по маршрут (в посока Център по хигиена): от Зоопарка по постоянния маршрут по бул. „Черни връх“ до кръстовище бул. „Черни връх“ – ул. „Ламар“ – ул. „Лешникова гора“, надясно по ул. „Лешникова гора“ и надясно по ул. „Нарцис“ по маршрута до Център по хигиена двупосочно. Линията продължава да работи по действащите разписания и да спира на установените временни спирки.

Автобусна линия № 66 (в посока хотел Морени): линията продължава да се движи по маршрут: от Зоопарка по постоянния маршрут по бул. „Черни връх“ до кръстовище бул. „Черни връх“ – ул. „Ламар“ – ул. „Лешникова гора“, надясно по ул. „Лешникова гора“, наляво по ул. „Нарцис“, надясно през площад „Цар Иван Александър“ до кръстовище ул. „Ген Ковачев“/ул. „Елена Снежина“, направо по ул. „Ген. Ковачев“ до ул. „Маестро Атанасов“ и по ул. „Академик Сандерс“ по маршрута до хотел „Морени“ двупосочно. Линията продължава да работи по действащите разписания и да спира на установените временни спирки

Автобусни линии № 68 и 98:

  • в посока кв. Симеоново и село Железница: от Зоопарка до кръстовище бул. „Черни връх“ – ул. „Ламар“ – ул. „Лешникова гора“, надясно по ул. „Лешникова гора“, наляво по ул. „Нарцис“ до кръстовище ул. „Папрат“ – ул. „Христина Морфова“, надясно по ул. „Христина Морфова“, ул. „Ябълкова градина“, наляво по ул. „Свети Горазд“ и надясно по ул. „Захари Зограф по маршрутите.
  • в посока Зоопарка:от кв. Симеоново и село Железница по действащите маршрути до кръстовище ул. „Захари Зограф“ – ул. „Панайот Пипков“, надясно по ул. „Панайот Пипков“, наляво по ул. „Горска поляна“ и надясно по бул. „Черни връх“ по маршрутите до Зоопарка.

За автобусни линии № 68 и 98 се разкриват допълнителни временни спирки:

  • на ул. „Христина Морфова“ след ул. „Маестро Атанасов“ в посока изход
  • на ул. „Христина Морфова“ след ул. „243“ в посока изход
  • на ул. „Панайот Пипков“ след кръстовището с ул. „Захари Зограф“ в посока Зоопарка
  • на ул. „Горска поляна“ преди ул. „Лагадина“ в посока Зоопарка.