Промениха движението на градския транспорт заради блокадата на Орлов мост

2862
блокада-орлов-мост

От вчера Орлов мост е затворен от протестиращи. На място има изграден палатков лагер, а от Центърa за градска мобилност информира за промени в движението на някои линии заради блокадата на Орлов мост. Променени са следните маршрути:

Променени са маршрутите на автобусни линии 9,72,75,76,84,184,204,304 и 604 и на тролейбусите с номера 4,5,8 и 11.

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.
Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.
Автобусите 72,76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. П.Яворов и по маршрута двупосочно.
Линия № 94 върти на ул. Гурко и обратно по маршрута
Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонен по бул. „Мадрид“ , бул. Ситняково и по бул. „Цариградско шосе“ по маршрута си.
Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ „Кл. Охридски“ въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.
Тролейбус № 5 в посока „Младост“ е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез „Надежда“.

Столичната полиция предупреди за очакван тежък трафик в София и изрази опасения, че може да се стигне до сблъсъци с протестиращи. На брифинг от СДВР се оплакаха, че опитите за водене на диалог с протестиращите са изключително непродуктивни.

Водихме дълго време разговори, аз поне 2-3 пъти опитвах да разговарям с протестиращите, но не постигнахме резултат. Опитваме се да спазваме свободата както на протестиращите, така и на останалите граждани. Изключително голямо ми е притеснението, че въпреки нашите усилия и нашите призиви има голяма вероятност да се стигне до физически сблъсъци“, заяви комисар Георги Хаджиев от СДВР. Той каза за случаи, при които протестиращи изисквали от органите на реда да тестват хора за алкохол или наркотици и посочи, че това е без правно основание. „Ние няма да възприемем налагането на правила от страна на протестиращите за да удовлетворим или се опитаме да свалим такова напрежение“, заяви той.