Промени в движението в центъра на София заради протест

blokada-na-patishta

Във връзка с провеждане на протест за подкрепа на пътно-строителния бранш в страната пресцентъра на Столичната община (СО) съобщи за промени в организацията на движението днес.

От 8:00 часа до 18:00 ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на бул. „Княз Александър Дондуков“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и ул. „Георги С. Раковски“, с изключение на автобусите, превозващи участниците в мероприятието и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“. 

В съобщението се казва още, че Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и място. 

Националният протест на строителния бранш ще се проведе днес, на 28-и и 29 юли в София и на територията на цялата страна, съобщиха от Българската браншова камара „Пътища“.

За София в 9:00 часа започва шествие на Околовръстния път, а по същото време ще има протест и пред служебния вход на Народното събрание.

Демонстрации ще се проведат на 20 локации в страната в продължение на три дни – до края на работната седмица. Според пътните строители държавата не е изплатила около 720 млн. лева за извършени дейности на около 80 фирми.