Неблагоприятни са условията за туризъм в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба

дъжд

Неблагоприятни са условията за туризъм в планините, съобщи Планинската спасителна служба (ПСС) цитирано от БТА. Времето е хладно, във високите части има мъгла, облачността е разкъсана, на много места вали дъжд, допълниха от ПСС.

Няма инциденти с туристи през последното денонощие. 

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Ще продължи да духа умерен източен вятър, в източната половина от североизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България 14°-16°, в София – около 17°.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 4 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 59 мин. и изгрява в 2 ч. и 20 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 2200 m – от сняг. След обяд на места в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 4°.