Приключва ремонтът на „Граф Игнатиев“

lokvata-na-sedmochislenici

До края на месец май ремонтът на улица „Граф Игнатиев“ трябва да приключи“, обяви днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.
„Трябва да са готови също улиците „Солунска“, „Паренсов“, площадите „Славейков“ и „Гарибалди“, градината на „Св. Седмочисленици“, както и участъци от улиците „Шишман“ и „Шести септември“, които са включени в Зона 2″, изреди тя. На площад „Славейков“ проектантът, архитектурно бюро А.Д.А. все още търси решение как да разположи „архитектурните композиции“ за сядане, така че да не пречат да се минава безопасно край трамвайната линия.

Ако фирмата изпълнител на цялостната реконструкция на Зона 2, „Джи Пи груп“, не успее да завърши обекта до края на май, „започват да текат санкции, които са заложени в договора“, предупреди Фандъкова. А те са 1% от общата стойност на обекта – 24 милиона лева, за всеки просрочен ден.

ТЪРГОВЦИ ОТ УЛИЦА „ГРАФ ИГНАТИЕВ“ ЩЕ СЪДЯТ СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Цялостното обновяване на улиците „Шишман“ и „Шести септември“ бе обявено, че се отлага за 2020 г., тъй като в последните години зачестили авариите на магистралния топлопровод в този участък. „Топлофикация“-София започва подмяната му и едва по-късно ще се полага новата настилка на двете улици.