Премахнаха огражденията на площад „Славейков“. Ремонтът продължава

През последните два дни, работници премахнаха огражденията на площад „Славейков“, който вече е изцяло отворен за пешеходци.

На площада, както и в цялата зона продължават довършителни ремонтни работи и отстраняване на забележките на строителния надзор. По договор строителите трябва да са готови до края на месеца, припомнят от Столична община.

Още на 19 май бяха отстранени оградите в участъка от ул. „Раковски“ до средата на площада, а след това и тези от към ул. „Солунска“.

Фонтанът на пл. „Славейков“ вече е открит и предстои да бъде пуснат в експлоатация, до седмици ще бъде монтирана пейката „Славейкови“, както и още 15 броя пейки от лят камък, обединени в композиции от по 4, както и 10 от дърво в района на Столичната библиотека. Последните ще бъдат сложени, след като се възстанови фасадата на сградата на библиотеката.

На площада има 15 броя перголи, под които ще бъде разположен книжният пазар на открито /с нов дизайн на местата за литература/, ще има място и пространства за културни и градски събития. Осветлението също е ново и е в стил на Стара София.

По ул. „Солунска“ вече са монтирани новите велостоянки и пейки.