Отвориха площад „Гарибалди“, но още не е готов

plostad-garibaldi

В зависимост от времето – площад „Гарибалди“ ще бъде готов „може би през май“

Днес премахнаха загражденията на  площад „Гарибалди“ в София, където ремонтът тече вече над половин година. Въпреки че проектът е почти завършен, и там проверката на Общината установи дефекти.

Заместник-кметът на София Дончо Барбалов направи проверка на ремонта преди обектът да бъде завършен. На мястото веднага се забелязват някои дребни дефекти и неравности в настилката. Барбалов увери, че ще бъдат отстранени възможно най-бързо за сметка на фирмата изпълнител.

Водна стена, нови пейки и осветление вече са поставени на столичния площад „Гарибалди“ на ул. „Граф Игнатиев“.

„Големите пейки от лят камък с дървени седалки и кошчетата за отпадъци са доставени от един от водещите световни производители на градско обзавеждане, фирма, която има повече от 500 патента“, обясни зам.-кметът. Водната стена е облечена с полиран гранит. За новото осветление Барбалов обясни, че е в духа на стара София. Предстоят довършителни дейности по озеленяването.

Ремонтът на „Гарибалди“ е част от цялостната реконструкция на „Графа“. В момента строителите работят по кръстовищата на „Дякон Игнатий“, „Шишман“ и „Любен Каравелов“. Ремонтни дейности текат и по ул. „Шести септември“. Барбалов не посочи конкретна дата, на която ще приключи целия ремонт, който започна миналата година през май. Той уточни, че срокът за обновяването е 300 дни, а строителят към момента е получил 86 дни компенсация, заради лоши метеорологични условия.