Предложение – Столичния КАТ да се премести в покрайнините на града

patna-policia-traffic-police

Заместник-председателят на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС от БСП Калоян Паргов предложи да бъде построена нова сграда на столичния КАТ в покрайнините на града. Той направи това по време на днешното извънредно заседание на Столичния общински съвет по сигурността. Предложението беше отправено към комисар Тенчо Тенев – началник отдел „Пътна полиция“ в СДВР, който се съгласи, прие го и изрази готовност за съвместна работа по него.

„Ако преди 30 години, когато настоящата сграда на КАТ в „Дървеница“ беше построена в края на града, сега вече мястото е централно и доста натоварено, обясни Калоян Паргов. – Тогава сградата е била построена съвместно със Столична община, затова предложението ми сега е и новата да бъде изградена по този начин“.

Калоян Паргов отбеляза, че обемът на работа в последните 10 и повече години в КАТ постоянно нараства, а площта е все по-недостатъчна. „Изграждането на нова сграда в покрайнините на града, която да бъде достатъчно голяма и удобна, за да поеме огромния обем от работа, значително ще подобри и услугите, предлагани от КАТ, а гражданите ще бъдат доволни, каза Калоян Паргов. – Радвам се, че предложението ми беше така добре прието от комисар Тенев. Надявам се тази идея да не остане само в залата на СОС“.

Общинският съветник от БСП изрази мнение също, че е наложително да бъде увеличен броят на служителите в общинска полиция. „Важно е да има и разграничение на правомощията им, тъй като сега едни и същи полицаи от различни подразделения биват използвани за всякакви масови мероприятия, коментира той. – Освен това, смятам, че ръководството на СДВР трябва да вземе предвид потенциалната опасност от увеличение на случаите на битова престъпност по икономическа принуда. Кризите, които в момента се натрупаха в държавата, повишените цени, инфлацията се отразяват много тежко на гражданите и това със сигурност ще доведе до повишение на битовата престъпност“.