Пред големите болници в София вече има мобилни пунктове за бързи антигенни тестове

antigenni-testove

Пред големите болници в София вече има мобилни пунктове за бързи антигенни тестове.

В столицата пунктове има пред „Пирогов”, „Александровска” и „Света Екатерина”.  

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обясни, че ходенето до тези пунктове на хора без симптоми е рисково, защото пред тях има струпване на много граждани с оплаквания.

„Обикновено липсвата на симптоми обикновено в много голям процент от случаите дава отрицателни тестове“, поясни той.

Предлаганите антигенни тестове са безплатни за гражданите. В момента те се заплащат от лечебните заведения. В момента търсим най-добрите тестове на най-добра цена, каза още проф. Ангелов.

Министърът изрази доволоство от цифрата на излекуваните за последното денонощие – 762 и отново подчерта, че в София няма проблем с болничните легла, както и с линейките.

В София няма проблем нито с болничните легла, нито с линейките, коментира Ангелов. В столицата има разкрити 3 000 легла за болни с COVID. За линейките вчера през деня е имало 530 повиквания. От днес в работата се включват и новите коли, които получи ЦСМП.

„Всеки, който счете себе си за спешен, може да потърси помощ в лечебно заведение – или с линейка, или със собствен транспорт. По-добре отколкото да седи и чака вкъщи. Най-важното е да носи маска, докато стигне до болницата“, препоръча проф. Ангелов.