Правят спортен парк в „Горубляне“

park-v-gorublyane

Още едно привлекателно място за спорт и почивка ще имат столичани. Вече е възложено изготвянето на технически инвестиционен проект за спортен парк в Горубляне. Това съобщава председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Фейсбук.

Като част от програмата на Столичната община за развитие на зелената система на София и създаване на повече условията за упражняване на масов спорт, общинското търговско дружество „Софийски имоти“ ЕАД продължава работата си по проекта за изграждане на „Спортен парк Горубляне“, информира Георгиев. Теренът е разположен в триъгълника между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Павел Красов“ и ул. „Поручик Мороз“. Освен зелените пространства, в него ще бъде разположена зона за стрийт фитнес, алея за ролери, зона за катерене, детска площадка, кът за почивка и зона за обществено обслужване.
През изминалата година дружеството изготви схема с разположение на отделните зони, която беше съгласувана с жителите на квартала, снабди се с необходимите изходни данни и извърши съответните съгласувателни процедури с експлоатационните дружества и компетентните органи, преди дни е възложено изготвянето на технически инвестиционен проект, който трябва да бъде готов до месец, посочва председателят на СОС.