Поредно срутване. Затвориха автомагистрала „Струма“ между София и Перник

srutvane-skali-magistrala-struma-pernik
Снимка: Ади Борисова/Фейсбук

Срутили се скали блокираха автомагистрала „Струма“ в участъка между София и Перник. Инцидентът се е случил през изминалата нощ.

“Създава се организация за разчистване на падналата скална маса в платното за Перник на АМ “Струма”, в участъка от 7-ми до 9-ти км. Изчакахме да мине нощта, за да се осигури безопасността на работещите и да се види от специалисти дали има опасност от ново свличане на скалната маса”, каза пред бТВ председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски, след като направи оглед на отсечката.

“Атмосферните условия предполагат активизиране на такива срутища, очакваме и на други места”, добави той.

“Работим превантивно по обрушване и замрежване на участъците, включително и на автомагистрала “Струма” сме възложили омрежване на участъци, за да предотвратим тези явления”, заяви председателят на АПИ.

„Движението в дясната лента в посока Перник е спряно. Автомобилите, които се движат от Перник към София, преминават през Мало Бучино и Владая”, заяви Румен Сечански, директор на Областно пътно управление – София. По думите му мрежата не е издържала, защото падналият къс е бил по-голям.

Временно е ограничено движението в двете посоки на АМ „Струма“ в участъка от км 7 до км 9 поради срутила се скална маса. Обходният маршрут за леки автомобили е по път III-1801 през Мало Бучино и път I-1 през Владая. Тежкотоварният  трафик изчаква на място, съобщиха от АПИ.