Взривиха банкомат в Илиянци. Петима са задържани

vzriven-bankomat
Взривеният банкомат

Отново взривиха банкомат в столицата. Този път банкомата е бил „атакуван“ в столичния кв. „Илиянци” рано тази сутрин на бул. „Рожен”. Задържани са петима души.  Сигналът е подаден в 5:15 ч. Машината е била монтирана на фасадата на цветарски магазин, а собственика на магазина обясни пред bTV, че банкоматът скоро не е бил зареждан с пари. Районът на мястото на инцидента продължава да е отцепен от полицията.

Операцията на МВР е започнала веднага след взрива. Полицията е причакала извършителите, които са се опитали да избягат. След преследване по улиците на София петимата мъже са се опитали да поемат в посока Ихтиман и Елин Пелин. След преследване с екипи на СДВР и отряда „Кобра“ те са арестувани в град Ихтиман. 
Сред задържаните има известни в криминалните среди имена у нас. В миналото те са били свързани с кражби на автомобили. За момента не е ясна точната взета сума от петимата мъже. По последна информация в устройството не е имало много пари. Разследването по случая продължава. Ще се уточнява дали задържаните имат общо с друг взривен банкомат в София преди по-малко от месец.