Поредно пренареждане на павета по „Дондуков“

dondukov-remont-paveta
Работници пренареждат павета през нощта

Читатели на агенция „БГНЕС“ са сигнализирали агенцията, че на булевард „Дондуков“ за пореден път се пренареждат павета. Този път ремонта е извършван нощем след 22 часа. Ремонтът беше извършен в средата на булеварда срещу Младежкия театър и улица „Бачо Киро“. Това не е първият ремонт в този участък, но за пръв път той се извърва през нощта. 

От агенция БГНЕС описват и хронологията на прословутия ремонт на централния столичен булевард:

3 юли 2017 г.: Реконструкцията на бул. „ Дондуков” започна.

15 септември 2017 г.: Пуснати за движение са участъците от Министерски съвет до улица „Г.С.Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“.

4 ноември 2017 г.: Ремонт в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща”. Пренареждане на паветата по самия булевард.

24 ноември 2017 г.: Ремонтни дейности в отсечката на булевард Дондуков в отсечката от улица „Раковски“ до улица „Бачо Киро“. Изваждат се паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място се поставят решетки за отводнителни канали.

9 януари 2018 г.: Ремонти в района на бившия Партиен дом.

Реконструкцията на „Дондуков“

Реконструкцията на бул. „ Дондуков“ започна на 3 юли, 2017 година. На 15 септември бяха пуснати за движение две отсечки от него. Става дума за участъците от Министерски съвет до улица „Г.С.Раковски“, където настилката е паваж, и от улица „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Последна бе пусната за движение отсечката между улица „Г.С.Раковски“ и бул. „Васил Левски“. Ремонтът включва подмяна на тротоарната настилка, релсовия път, паважната настилка, тръбна мрежа, контактна мрежа. Трите отсечки не бяха затворени едновременно, а поетапно, за да не се създава напрежение сред шофьорите в и без това претоварения столичен трафик. Първо бяха затворени за движение първата и третата отсечка. Ремонтните дейности на булеварда струват около 7 млн. лв.