Пореден ремонт на ремонта на „Граф Игнатиев“

ремонт-на-улица-граф-игнатиев

Кръстовището на наскоро ремонтираните улици „Иван Шишман“ и „Граф Игнатиев“ отново е затворено.

Ремонтът ще е до 10 март, съобщават от Столичната община. По тази причина се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището с изключение на трамваите.

Ул. “ Иван Шишман“ е затворена от двете страни на кръстовището с ул. „Граф Игнатиев“, като в нея може да се влиза от ул. „Ген. Паренсов“. По тази причина посоката на движение по „Паренсов“ се променя временно и става от бул. „Васил Левски“ към ул. „Цар Шишман“.

ремонт-на-графа-и-шишман

Емблематичната улица, чийто ремонт струваше милиони, вече е с пропаднали и разбити плочи. Дефекти има и на други наскоро ремонтирани места в столицата.

Кръстовището на „Граф Игнатиев“ и „Шишман“ вече е затворено за пореден „ремонт на ремонта“. Предстои възстановяване на настилката, която е засегната от дъжда.

От общината обясняват необходимостта от пореден ремонт с факта, че по улицата минава тежкотоварна техника, а заради проектантска грешка настилката не била пригодена за преминаване на автомобили. Същевременно обаче става въпрос за кръстовище и общината би следвало да знае, че от там ще минават превозни средства.

След дъждовете – ремонтират „Графа“

Новият кмет по направление „Строителство“ Цветан Божинов е назначен в началото на тази година съгласно предизборното обещание на кмета да има ново направление в общината, което да отговаря за обществените поръчки.

Божинов обясни, че ремонтът на улицата е бил отложен заради неблагоприятните метеорологични условия.