Полицията със специални мерки за охрана на „София Прайд“

софия-прайд

Специални мерки за охрана и спазване на обществения ред предприема СДВР, заради провеждането на „София Прайд“ днес. Гей-парадът ще мине по улиците на столицата за 12 път и продължава да събира полюсни мнения – от крайно отричане, до пълна подкрепа. 

В съвместно изявление десетки посланици у нас и ръководители на представителства на световни организации изразиха подкрепа и призоваха за мирното му провеждане. От другата страна – с остри критики се обявиха от няколко политически формации, сред които ВМРО и НФСБ.

КАКТО ВСЯКА ГОДИНА -ГЕЙ ПАРАД И АНТИ ГЕЙ ПАРАД В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

По същото време в София се провеждат и две мероприятия – организацията Национална съпротива ще се съберат и ще направят „анти гей парад шествие“ под лозунга „Да запазим децата от разврата“ .

Другото събитие което е против „София прайд“ е Национален поход за семейството, което ще се проведе днес в пет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Събитието ще започне едновременно във всички градове, като началото е в 17.30. По същото време в столицата ще се проведе и гей парада.

Националният поход се провежда за втори път. Миналата година в инициативата се включиха около 2500 души. Участниците в похода за семейството празнуват традиционните семейни ценности и гражданския съюз между мъж и жена.