Полицията отново нахлу в имоти на Васил Божков /снимки/

офис васил божков нове холдинг

Спецполицаи от СДВР и ГДНП влязоха на проверка в три имота на бизнесмена Васил Божков.

На един от адресите, където е офиса на „НОВЕ холдинг“ се извършват претърсвания и изземвания. На същия адресВасил Божков изтърпява мярка „домашен арест”. На място има засилено полицейско присъствие. 

След приключване на действията, материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата, уточниха от Столичната дирекция на вътрешните работи, пред БТА. Официална информация каква е причината за спецакцията тази сутрин няма. Извършват се действия по неотложност. 

„Поредната политическа репресия. Действат като през 2020. Лъжат медиите и създават зрелища. Времената вече са други”, написа Божков в социалните мрежи. 

Пред журналисти той определи акцията като напълно безсмислена. „Не знам какво правят по другите офиси. Всичко разрушиха, това е чиста политическа репресия”, заяви Божков. Той допълни, че никога не е имал нищо общо с Алексей Петров.

офис нове холдинг

Васил Божков се върна у нас в края на август миналата година след три години престой в Дубай. Веднага след кацането му на летище София той беше арестуван и получи няколко обвинения – за неплащане на хазартни такси, с което фирмите му са ощетили държавата със 700 млн. лева. Часове по-късно той беше обвинен и в подбудителство за 4 убийства.

Общо обвиненията срещу него са 19.