Полиция, РЗИ и НАП атакуваха столичен хотел

хотел-свети-никола
Снимката е илюстративна

Полицаи и здравни инспектори проведоха акция в заведение на столичен хотел за неспазване на противоепидемичните мерки. Проверката е предизвикана от подадени сигнали.

Полиция и данъчни посетиха хотел „Свети Никола“ в столичния квартал „Бояна“. Причината е сигнал за силна музика след 22:30 от заведението, което се намира в хотела. Първоначално собствениците не допуснали органите на реда да влязат в сградата. Празнуващи в хотел в София се барикадираха снощи и не допуснаха екипите на здравната инспекция да извършат проверка.

Част от тях се заключили в помещението, за да не допуснат екипите на полицията и РЗИ да извършат проверка, а някои от посетителите се опитали да избягат от акцията през различни изходи на сградата.

Това е втората акция в рамките на седмица, която се организира в този хотел заради нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава опитът на здравните власти и полицията да влязат в сградата, се оказа неуспешен.

На няколко места в столицата полицията извърши проверки през изминалата нощ. Съставени са актове и полицейски разпореждания.

Операциите за спазване на противоепидемичните мерки станаха традиция през последните месеци. При тях често се откриват много нарушители. Основно в ресторанти към хотели.