Полиция и контролни органи с акции в ресторанти, дискотеки и заведения

covid-19-situation-sofia-bulgaria

Във връзка с предстоящия студентския празник – 8-ми декември, усложнената епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки от министъра на здравеопазването, ръководството на СДВР предприе допълнителна организация за осъществяване на стриктен контрол по спазването им.

Проверките ще се извършват съвместно с представители на РЗИ, полицейски служители ще следят и за опазването на обществения ред в столицата, както и за недопускане на шофиране след употреба на алкохол и наркотици и управление на МПС от неправоспособни водачи.

От Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите и полицията ще следят дали се организират събирания и тържества за повече от 15 души. Проверките са насочени основно към къщите за гости в планинските курорти. Контролните органи ще обикалят и ресторанти, заведения и дискотеки, за да разберат дали работят.

„Нека студентите да си останат вкъщи, истинските празници са пред тях. Няма смисъл да се криете по мазета и тавани – така избирате измъчения празник“. Това заяви пред БНТ изпълнителният директор на Националния борд по туризъм д-р Полина Карастоянова по повод празника на студентите.

Със заповед на здравния министър до 21 декември заведенията нямат право да посрещат клиенти, а частните събирания за над 15 души са забранени.