Полицейски служители пострадаха след хвърлена бомбичка на мача ЦСКА – Левски

ultras-levski

Двама полицейски служители пострадаха след хвърлена бомбичка от публиката на сектор „Б“ по време на дербито между ЦСКА и Левски, съобщиха от МВР. Ранените служители са откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Десетки привърженици на „Левски“ са в ареста във връзка с тежкия инцидент. 

24-годишна служителка на МВР е сериозно пострадала при хвърлената бомбичка и тази нощ и е извършена операция на окото. Това съобщиха от столичната болница „Царица Йоанна – ИСУЛ,“ в която пациентката се лекува. Тя бе приета по спешност с тежко нараняване. Пациентката няма да загуби зрението на окото си, обявиха по-рано през деня лекари пред медии.

Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги. Хвърлената бомбичка е счупила стъклото на вратата.  „С тази проява се наруши спокойствието, което имаше в последните няколко години. Тази проява е недопустима. Ще бъдем твърди, за да не се стига до нови такива прояви. Никой не може да каже какво щеше да се случи, ако я нямаше вратата. Другият колега, който е бил до нея, също е пострадал“, коментира заместник шефа на СДВР Антон Златанов. 

„В следствие на тази малоумна проява проведохме акция на входовете на стадиона. Всички излизаха един по един в рамките на един час. Всички лица, които отговаряха на описанието от камерите, са задържани и откарани към районните полицейски управления“, потвърди още Златанов. „Работим по горещи следи и веднага опитваме да установим всички лица, които отговарят на описанието като дрехи и външен вид“, допълни той.

Ръководството на Левски спря предварителната продажба на билети за предстоящите си срещи.

Причина за това е очакваното наказание за грозните сцени снощи на дербито с ЦСКА , при което бомбичка от сектора за гости рани полицай и за малко не я остави без око.