Полицейска акция и арести в София – Задържани са 21 души, иззети са коли и оръжие

хотел-враждебна
Единият от задържаните по време на акцията

Масирана акция и арести в няколко столични квартала. ГДБОП и спецпрокуратурата разследват група за рекет, имотни измами и наркотици. Иззети са автомобили, оръжие, бижута и пари. Акцията тече паралелно на няколко различни адреса. 

Операцията е на територията на  „Абдовица“, „Христо Ботев“, „Враждебна“ и „Левски“

Провеждат се претърсвания на повече 20 адреса в различни столични квартали, както и лични обиски на лица. Разпитват се свидетели. В столичния квартал „Христо Ботев” текат проверки от сутринта. Претърсват се къщи и автомобили. От един от претърсваните адреси бяха отведени трима души, а един от тях заяви, че няма причина да бъде задържан. 

По информация на NOVA са задържани 21 лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. Иззети са 3 автомобила, газов пистолет, злато, пари, документи и други доказателства, съобщават от прокуратурата.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори ще преценят на кои от лицата да бъдат повдигнати обвинения и на кои от тях да бъдат определени мерки за неотклонение.

Сред задържаните са мъже с имена –  Трайчо и Мето. Според граждани, които твърдят, че са техни жертви, те са ръководители на престъпна група. Пострадалите твърдят още, че двамата мъже са собственици на хотел в столичния квартал „Враждебна“.