Показаха новите варианти за ограничители на ул.“Граф Игнатиев“ в София

antiparking-kolceta

Антипаркинг колчета и стоманени кръгове, тип габърчета сменят „перките от акули

Днес бяха показани новите ограничители, които ще заменят станалите известни като „перки на акули “ на столичната ул.“ Граф Игнатиев“. До момента експертния състав се е спрял на два варианта – антипаркинг колчета и стоманени кръгове, тип габърчета.

Високи антипаркинг колчета или стоманени малки кръгове ще сменят старите ограничители на ул. Граф Игнатиев. в столицата. След седмица обсъждане експертния съвет се е спрял до този момент на двата варианта. Те бяха тествани визуално в градска среда.

Демонтажа на старите ограничители , които станаха причина за няколко инцидента с граждани ще бъдат демонтирани за сметка на изпълнителя на обекта. Все още не се знае каква ще е съдбата им. Не се знае и колко ще струват новите избрани, като колчетата били по -скъпия вариант. Това посочи зам.-кметът Дончо Барбалов, който не беше доволен от качеството на някои части нан ремонта.

Вариантите за нови ограничители бяха прибрани бързо, преминаващите граждани нямаше време да добият впечатления за тях и да кажат кой вариант им харесва.

Сред вариантите се обсъжда и поставяне на цветни кашпи. Окончателния избор ще е ясен до две, три седмици.