Почти 4 000 души са се възползвали от нощния градски транспорт в София

нощен-транспорт

Около 4 000 души са се възползвали от нощния градски транспорт в столицата през първите 11 дни след пускането му, или 350 – 400 души на вечер, каза Антон Деспотов, директор Дирекция „Експлоатация“ в Центъра за градска мобилност, цитиран от Агенция „Фокус“.

Той уточни, че най-натоварени са маршрутите Студентски град – Обеля и Люлин – Младост в дните петък и събота и добави, че до момента няма регистрирани инциденти.

Около 4000 души, между 350 и 400 на вечер ползват градския нощен транспорт. Хората вече ще почнат да разпознават нощния транспорт и да го ползват. Всеки един автобус е оборудван с минимум две камери, които следят поведението на гражданите, при водача има инсталиран паник бутон и отделно във всеки автобус има кондуктор, който продава билети. Така няма да има никакъв гратис, а и има двама човека в автобуса винаги“, каза Антон Деспотов.

Той коментира още, че в края на тази седмица ще бъдат редактирани разписанията на нощните линии с цел по-голямо удобство на пътниците, а също така на всяка една спирка табелите ще бъдат подменени с такива, на които ще бъдат изписани часовете на преминаване на автобусите от нощния градски транспорт.

„Експериментално автобусите по нощните линии ще продължат до края на годината“, каза още Деспотов.