От трети март пешеходната зона на бул. “ Витоша “ се удължава до бул. „Ал.Стамболийски“

boulevard-vitosha-sveta-nedelya
булевард "Витоша"

От 3-ти март зоната по бул. „ Витоша “ в участъка от ул. „Алабин“ до бул. „Ал. Стамболийски“ става пешеходна.

За създаването на един цялостно завършен пешеходен преход в центъра на града участъка от ул. „ Алабин “ до бул. „ Ал. Стамболийски “ става пешеходен от 3-ти март, събота. Така ще бъде продължена естествената пешеходна ос по бул. “ Витоша „, свързвайки я с площад „Света Неделя“ и с археологическите разкопки там, които разкриват хилядолетната история на София. 
Благодарение на това ще се увеличи пешеходната зона, която започва от Националния дворец на културата. Предстои площад “ Св. Неделя “ да бъде освободен от автомобили, след което площадът ще претърпи цялостна реконструкция.За по-голямото удобство на пешеходците на по-късен етап се предвижда връзка и с Градската градина, посредством забрана за автомобилно движение по ул. „Съборна“. 
С тези промени автомобилното движение в тази зона ще бъде изцяло забранено. Трамвайните мотриси на градския транспорт ще продължат да се движат по обичайния си маршрут без промяна, като това допълнително ще стимулира екологичния начин на придвижване в централните части на града. Така пешеходните пространства в центъра на града ще бъдат свързани и по-достъпни.

Припомняме ви че миналия месец бе одобрен прорект за преустройство на ул. „Граф Игнатиев“