Пътник нападна шофьор на автобус с чук

avtobus-s-chuk

Пътник нападна автобусен шофьор с чук. Агресивният пътник нападнал шофьора, защото си пропуснал спирката, разказват очевидци. Две от четирите врати в автобус са счупени, а щетите са за стотици левове, включила се е и алармата.

Агресивният мъж е започнал да се кара с шофьора, след което се е стигнало и до бой. Друг пътник е направил опит да ги разтърве.“След което извади чука и започна да заплашва всички пътници в автобуса“, добави свидетелят пред bTV.

Директорът на гараж „Малашевци“ Кирил Георгиев, обясни, че по разказ на водача малко след 17 ч. по автобусна линия 280 в посока от „Студентски град“ към Софийския университет, потегляйки от спирката на Националната онкология, вижда пътник да отваря грубо страничното стъкло и го уврежда.

„Пътникът започва да крещи: „Спри автобуса, отвори вратата“. Вади строителен чук и чупи дясното крило на втора врата“, каза още Георгиев.

Шофьорът е направил десен завой по булевард „Г. М. Димитров“ и спира на следващата спирка – Техническата библиотека.

По думите му буйстващият пътник се отправя към водача и отново започва да крещи. „Чупи и дясното крило на първа врата, шофьорът отваря вратата, пътникът слиза и бяга в неизвестна посока.“

„Щетите по автобуса са за стотици левове, има две счупени крила на врати. Столична община постоянно инвестира в обновяване на автопарка и при подобни вандалски прояви автобусът трябва да престои поне две седмици в сервиз, за да се отстранят щетите. През това време се пускат стари автобуси и в крайна сметка страдат съвестните пътници“, отбеляза директорът на гараж „Малашевци“.

Записите от камерите в автобуса са свалени и са предадени на компетентните органи. При инцидента няма пострадали пътници.